ACRYLAAT
dikte 3, 4, 5, 6, 8, 10 en 12 mm

Acrylaat, ook wel bekend als plexiglas of perspex, is een zogenaamde thermoplast, wat inhoudt dat het bij verwarming zachter wordt. Het materiaal heeft een luxe en chique uitstraling en kan worden voorzien van UV-prints.

Acrylaat is geschikt voor zowel binnen als buiten toepassingen en is in nagenoeg iedere vorm te frezen. Uw print wordt direct op het acrylaat geprint. Acrylaat is in verschillende diktes en met een opaal of heldere uitstraling te bestellen.

Voor het bevestigen van acrylaat panelen kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Houdt er bij de montage rekening mee dat acrylaat krasgevoelig is. Acrylaat heeft een relatief hoog uitzettingscoëfficiënt. Dit betekent dat bij wisselende temperaturen het acrylaat gaat werken. Dit kan een paar millimeter zijn per meter. Houdt bij het monteren van acrylaat hier dan ook rekening mee door de boorgaten iets ruimer te maken. Zo heeft het paneel meer ruimte om uit te zetten en voorkom je dat het acrylaat bol gaat staan.

De heldere variant van acrylaat is een onovertroffen plaatmateriaal met een luxe uitstraling. Het wordt veel gebruikt voor wanddecoratie. De opaal variant van acrylaat wordt veel toegepast voor lichtbakplaten, displays, bewegwijzering of contour gefreesde letters en logo’s zoals bijvoorbeeld freesletters.