DIBOND
dikte 2 en 3 mm

Dibond is een aluminium sandwichplaat. Dit plaatmateriaal is opgebouwd uit drie lagen. De buitenste lagen zijn vervaardigd van aluminium en de kern is gemaakt van hard, zwart kunststof. Dit zwarte kunststof wordt ook wel polyethyleen (PE) genoemd en is UV-gestabiliseerd. Het resultaat is een stevige en toch lichte plaat.

Naast het lichte gewicht, heeft het nog meer mooie eigenschappen. Dibond borden en panelen hebben een hoge corrosie- en weerbestendigheid. Het materiaal trekt niet krom en is daarom ook zeer geschikt voor buiten toepassingen. Daarnaast heeft het ook nog eens een B1-brandcertificering, waardoor het geschikt is voor gebruik in openbare ruimten.

Het wordt veelal gebruikt voor reclameborden, bouwborden, gevelborden en wandbeplating. Daarnaast kunnen ook foto’s op dibond geprint worden voor schilderijen of wandpanelen.

Een chique alternatief is het populaire dibond met de zgn. ‘butler finish’. Dit sandwichpaneel heeft een toplaag van stijlvol geborsteld aluminium. In combinatie met een transparante bedrukking creëer je een luxe rvs-look.