FOLIE
dikte gemiddeld 70 micron

FOLIE is een verzamelnaam voor heel veel verschillende soorten. Om tot de juiste keuze te komen, stellen wij u de volgende vragen:
– is het voor een binnen of buiten toepassing?
– wilt u een witte of transparante basisdrager?
– is het voor een tijdelijke of permanente toepassing?
– op welke ondergrond komt de sticker?
– komt de sticker op een vlakke- of gebogen oppervlakte?


Folie kan afgewerkt worden met een mat of glans laminaat. Dit zorgt voor een betere bescherming van de inkt. Echter bestaan er ook laminaten met bijv. een anti-slip structuur voor vloerstickers en een anti-grafity laminaat. Het assortiment is te uitgebreid om op te noemen. Heeft u een specifiek vraagstuk, dan horen wij dit graag!

Wij lichten een paar specials toe:

ONE WAY VISION folie is een geperforeerde zelfklevende folie dat voor 70% dicht is en voor 30% uit gaatjes bestaat. De printzijde is wit met een zwarte lijmlaag aan de achterzijde. Met one way vision folie kun je van binnen naar buiten kijken maar niet andersom. Het daglicht komt uiteraard wel naar binnen. De raamfolie wordt toegepast op voertuigen, gebouwen en in winkels. De folie is geschikt voor binnen en buiten toepassingen.

ZANDSTRAAL FOLIE of ‘etched glass’ folie is een matte, melkachtige raamfolie voor binnen- en buitengebruik. Deze privacyfolie wordt voornamelijk gebruikt voor ruimtes waarbij de lichtinval intact moet blijven. Dit is mogelijk met zandstraalfolie dankzij de hoge lichttransmissie. Tegelijkertijd geeft het privacy door het zandstraal effect. Hierdoor is er nauwelijks doorkijk en geeft een chique uitstraling. Met een print zoals logo’s, teksten of patronen maakt u uw project uniek. Ideaal voor bijvoorbeeld wachtkamers en spreekruimtes.

ASFALTFOLIE is geschikt voor tijdelijke buitentoepassingen. Plak de folie op vlakke ondergronden zoals asfalt, beton of straatstenen. De grijze lijmlaag zorgt voor een goede dekking van een gekleurde ondergrond. Het materiaal is anti-slip, krasvast en eenvoudig aan te brengen. De levensduur is gemiddeld drie maanden, afhankelijk van binnen- of buitengebruik en de hoeveelheid voetverkeer.

INFÖHNBARE FOLIE is een witte, glanzende folie met een hoge flexibiliteit. Hierdoor is deze uiterst geschikt voor 3D toepassingen. De folie wordt veel gebruikt als carwrap folie, maar is ook toepasbaar voor andere doelen, zoals muren. De folie krijgt een laminaat, waardoor de print extra beschermd is. De folie is bestand tegen UV-straling, hoge temperaturen en vocht.

YUPOTAKO is een zelfklevende en lijmloze folie van wit polypropyleen met bijzondere eigenschappen. De folie plak je eenvoudig en snel zonder bubbels op gladde ondergronden. De folie is voorzien van micro zuignapjes die met het blote oog niet zichtbaar zijn. De folie heeft een matte uitstraling, is herpositioneerbaar en meerdere keren te gebruiken. De folie is alleen geschikt voor binnen toepassingen.